Herlig fest på Trudvang

Foto: Andreas Berge

Det spraket i peisene i det lune, gamle huset, da folket ankom godset på høyden av Larvik andre juledag. For sjette året arrangerer Larviksguttene Gunder Gundersen og Henrik Mehl hjemme alenefest for festhungrige unge voksne. Her er det både nye, vakre, men også spøkelser fra fortiden, men mest er det glade gjensyn når 400 venners venner møtes til årlig musikkfest.


De første tonene lød fra en harpe, Veronika Halten plukket gamle klassikere med stor innlevelse, en ny og flott opplevelse for de fleste. Da hennes gamle far begynte med vindskeiv jazz og gospel fra pianoet, mens datter Halten på pompøst og nesten ironisk vis gikk i fistel, var tonen satt for en løssluppen og deilig kveld med lav list.

Fra de to scenene fikk publikum utover natta høre to svenske prosjekter; mandolindrevne Friska Viljor med deres uimotståelige grep om poptriks, flerstemt sang og søt sekstitalls orgelpop, og Juvelen; frekk diskokastrat med produksjonslyd som var Kylie verdig og beat som gikk rett i danseføttene til publikum. Konserten endte med at publikum bar Juvelen to runder rundt i lokalet til han tilslutt hang i krystallkrona, perfekt! Innimellom spilte Dj Muriazz og Chali, folk skålte og klemte, jugde og lo, klemte og gratulerte.

Lokalbandet Los Bastardos overbeviste med det de kan, frekke, men fengende versjoner fra åttitallets heavykanon, komplett med spandex og trailerbarter. Publikum gikk bananas og knapper spratt, populært det der gitt!

Arrangørenes nye favorittband Freddy and the Casuals kom rett fra spillejobb i Porsgrunn, men har tydeligvis ubegrensede mengder energi, for maken til utadvent sceneopptreden er det sjeldent å se. Hiphop og funk, oppfinnsom rock og Sør Amerikanske rytmer med blås og perk, kan det bli bedre? Dette er hvertfall deres tredje konsert i Larvik det halve året, og folk har virkelig trykket de unge talentfulle til brystet, det ble danset til lenge etter musikken stilnet.

Tekst: Henning Kahn, foto: Andreas Berge

Les også Østlandspostens beretning fra festen her.

Tagger: , , , , , , , , ,