Bølgen leverer varene i Blåboksen!

Det er en stor beginhet for rockefolket når vi får besøk av både Hengsrø Smie og Bernard Briis Band fredag 29. okt på Bølgen!

Bandene har ikke spilt konserter sammen før, men Bernard Briis Band bør være velkjent for mange Larviksfolk, etter en rekke konserter for fulle hus på Sporet Jernbar. Samme sted var det også mange som fikk oppleve det nystartede poprockbandet Hengsrø Smie i juni i år. Det er duket for en herlig dobbeldate i Blåboksen!

Bernard Briis har eksistert siden vokalist Henrik Werenskiold begynte å skrive sanger om den kjærlighetsløse stakkaren for syv år siden. Kay skogheim hadde nettopp kjøpt seg en steelgitar fra førtitallet og sammen begynte de å produsere musikk i studioet til Boy. Etterhvert har besetningen stabilisert seg, og de siste fire årene har de bestått av Morten Midrè på bass, Vincent Velur på orgel og Tobias Eide på trommer, i tilegg til vokalist og gitarist Henrik Werenskiold og Kay Skogheim på steelgitar. Bandet ga ut sin første EP i februar, på dobbel syvtommer vinyl. Utgivelsen fikk strålende mottagelse, og første låta ”Throw your smoke” var ukas urørt på p3 i mai. Siden da har innspilling og sjømannsskap vært hovedfokus, og platen kan ventes på nyåret. På Urørt.no her.

Hengsrø Smie, bildet øverst, serverer sursøt poprock og lettsalta norske tekster. Bandet har sine musikalske røtter trygt plantet blant norsk rock som Jokke og DeLillos og søttitallshelter som John Lennon og Neil Young. Bandet består av Magnus Nilsen på trommer, Jørgen Norheim på bass, Anne Blaasvær på gitar og Kasper Søyland på piano og vokal. Musikken passer perfekt som lydspor for ettertenksom rusling, enten du befinner deg i en løvfylt park i byen eller ved et av vestfolds mange vakre ørretvann. Låtskriver og vokalist Kasper Søyland har slått seg til ro som sauebonde på et småbruk i Re etter noen harde år i Oslos undergrunn som vokalist i Perculator og boY. Magnus Nilsen og Anne Blaasvær fant han drivende rundt i gangene på Høgskolen i Vestfold og da Jørgen, en gammel barndomsvenn fra Holmestrand, takket ja til å spille bass, var Smia brått et faktum.

Billettinfo her, koster bare 100 spenn!

Bølgen arrangerer, Brødrene Bøk &Co anbefaler!

Tagger: , , , , ,